Badge DIYWO 1 lletres

COM GUANYAR EL BADGE?

[BADGE OPTATIU]

S’atorgarà:

Has de fer un buidatge de les diferents estratègies que, al llarg de la carrera, Gestions Creatives posa al teu abast per potenciar l’autogestió. Fes un recull de quines t’han estat útils i quines no. Posa exemples i evidències explicant el perquè de les teves afirmacions. El producte final per aconseguir aquest badge és totalment lliure (escrit, mapa, producció audiovisual, etc.).

Sorprèn-nos!

Acredita el badge: Equip Gestions Creatives

Potenciar l’autogestió és un element clau del procés emancipador de les persones. Ens permet trencar amb les relacions de dependència, submissió i obediència, per endinsar-nos en un desenvolupament personal i professional totalment autònom i amb una visió crítica i reflexiva del món.

L’autogestió connecta amb la idea d’aconseguir «fer alguna cosa per un mateix», agafant com a referent el moviment «fes-ho tu mateix» (DIY, de l’anglès do it yourself) i que s’ha estès a moltes capes creatives de la societat. Sorgit en els anys 80-90 amb el moviment contracultural (el moviment punk), les arts, l’artesania i les noves tecnologies, es proposa ara aplicar-lo a l’entorn escolar donant a educadors i estudiants l’oportunitat de crear, compartir i aprendre en col·laboració.

És una filosofia que situa l’estudiant al centre de l’experiència d’aprenentatge elaborant-ne els seus propis materials, integrant les competències formatives en el seu currículum mitjançant un aprenentatge basat en la creativitat i l’autoregulació, a través d’un procés de formació col·laboratiu amb una comunitat d’aprenentatge oberta per al desenvolupament de projectes curriculars transversals Per tant, “fes-ho tu mateix, però sempre amb els altres!”.