CONNEXIONS IMPROBABLES copia

T’has preguntat mai com es poden relacionar la creació contemporània i l’educació?

En aquesta Acció Creativa ens endinsem en el món de la cultura contemporània perquè, a més a més d’ampliar el nostre coneixement del teixit cultural, ens aporta una obertura de mirada que ens pot ajudar a desconstruir tot allò estereotipat. L’art contemporani, per tant, pot esdevenir una eina de canvi i de transformació personal i social que pot possibilitar, des de l’autogestió, l’emergència de persones més actives, crítiques i compromeses amb el món. I això tant per a nosaltres com per als nostres futurs alumnes. A més a més, com a futurs mestres, conèixer i analitzar diversos processos creatius ens pot permetre ser més innovadors en el procés de dissenyar i produir currículum.

Us convidem a visitar el Centre d’Art la Panera i a analitzar una de les seves propostes artístiques (una exposició sencera o una peça concreta). A partir d’aquest anàlisi heu de concretar:

• El procés creatiu d’un dels artistes o comissaris de l’exposició

• Els significats que us ha ajudat a (de)construir

• Les relacions amb l’etapa d’educació infantil

Preneu-vos el vostre temps. Visiteu La Panera (i el seu fantàstic centre de documentació) tantes vegades com faci falta. I esforceu-vos a concretar l’aprenentatge (construcció de significats i relacions) en una narració (escrita, audiovisual, oral, artística, etc.) el més creativa possible.