CATALEGS EN RUTA copia

Les biblioteques són un servei públic imprescindible per posar a l’abast de tothom la cultura. Ara bé, coneixeu les funcions que tenen les biblioteques públiques? Com proporcionen a les persones i als diferents col·lectius les condicions bàsiques per al seu desenvolupament cultural?  Quines activitats programen? Perquè aquestes i no unes altres? Aquestes activitats ens poden servir com a préstecs de consciència per tal de millorar la nostra pràctica educativa a les escoles a través de les biblioteques escolars?.

A través de l’acció Catàlegs en ruta us convidem a que conegueu, analitzeu i valoreu algunes de les activitats que impulsen les biblioteques públiques per a la promoció de la lectura i la cultura i que van més enllà de l’accés al patrimoni cultural que contenen els llibres. Concretament, us proposem que us apropeu a una biblioteca pública i que analitzeu l’exposició S’HA ESCRIT UN CRIM, una selecció bibliogràfica en la que, sota el símbol d'una lupa o bé d'una pistola, tothom qui s'hi apropa troba tot d'històries on es plantegen casos misteriosos, es coneixen detectius de tota mena, o bé es descobreixen els culpables o els innocents de cada cas descrit.

Una vegada analitzat el catàleg, us suggerim que proposeu i argumenteu  una llista de contes infantils (10 com a mínim) relacionats amb el concepte MARE. Pretenem, d’aquesta manera, que adquiriu coneixements i desenvolupeu eines d’anàlisi  per tal de poder enriquir la vostra praxis educativa a l’escola.